Noteikti piekritīsiet, ka garšīgi ceptas kūciņas vienmēr noderēs uz galda. Iesakām palutināt ģimeni ar viegli pagatavojamu jogurta kūku, kas garšos kā siera kūka.
Jums būs nepieciešamas tikai 3 galvenās sastāvdaļas, cepšanas forma un cepeškrāsns. Tās galvenais noslēpums ir vaniļa, tomēr jums būs vieta arī saviem ekskrementiem. Šo gardumu var izcept tikai 20 minūtēs.
Tradicionālā jogurta kūka nesatur cukuru. Tāpēc tajā ir maz kaloriju, un tā var būt labs našķis pie tējas.
Sastāvdaļas
400 g vaniļas jogurts ar zemu tauku saturu
4 olas
4 ēdamkarotes kukurūzas cietes
Var pievienot arī vaniļas esenci un kļavu sīrupu. Ja ar pēdējo ir problēmas, varat to nomainīt pret medu, augļu ievārījumu, vienkārši augļiem vai pūdercukuru. Ieintriģēja? Tad iepazīstieties ar tālāk sniegto recepti. Mēs to visu cepam 15 cm veidnē.
Pagatavošana
Iesmērējiet formu ar smērvielu un izklājiet tās virsu ar cepamo papīru. Tam pilnībā jānosedz veidnes iekšpuse un nedaudz jāpārsniedz tās malas.
Piespiediet pergamentu tā, lai tas pieliptu pie cepšanas paplātes. Neuztraucieties, ja tas saburzīsies – tas piešķirs kūkai mājas izskatu.
Vispirms bļodā ielej jogurtu, pēc tam sajauc to kopā ar olām (sita secīgi vienu pēc otras, līdz viss ir saputots līdz viendabīgai konsistencei). Ja vēlaties pievienot cukuru vai nedaudz vaniļas (esences), dariet to šajā posmā.
Kukurūzas cieti izsijājiet mīklā, saputojiet līdz viendabīgai masai.
Ielej mīklu cepšanas formā un cep cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā 20 līdz 23 minūtes. Kūka būs gatava, kad tā būs nedaudz uzpūtusies un virsū karamelizējusies.
Lasi vēl: Zelta rotaslietu tīrīšana mājas apstākļos: eksperte atklāja pašu efektīvāko metodi
Izņemiet kūku un ļaujiet tai atdzist istabas temperatūrā apmēram 30 minūtes. Tad ielieciet to ledusskapī uz divām stundām.
Pasniedzot kūku, uz šķīvja vai uz kūku virspuses uzlejiet kļavu sīrupu vai medu, dekorējiet ar augļiem un ogām vai citu saldumu. Dažiem cilvēkiem ēdiens garšo ar grieķu jogurtu. Kā jau minējām, šo recepti var uzlabot pēc savas gaumes. Piemēram, vaniļas jogurta vietā var izmantot jebkuru citu jogurtu.
Iesakām eksperimentēt ar garšvielām: kanēlis un muskatrieksts lieliski iederēsies desertā. Labu apetīti!